A major player in the wood products market

27,000 forest entrepreneurs have joined forces to form Norra Skog, Sweden’s biggest forest owners’ association by land area. Together they own forest covering more than half of Sweden and wood product manufacture totalling 800,000 m3.

Published: 2020-02-07

Fredagen den 7 februari enades skogsägarföreningarna Norrskog och Norra Skogsägarna om att fusionera och bilda en ny gemensam förening under gruppnamnet Norra Skog. Norra Timber driver tillverknings- och marknadsföringsverksamheter inom koncernen. Resultatet av sammanslagningen är ett betydligt större företag med betydande produktion av råvaror från norra Sverige, vilket skapar en kraft som man kan räkna med på marknaden. 

”Norra Timber kommer nu att vara en viktig aktör på den inhemska och internationella träproduktmarknaden,” hävdar Erik Eliasson, marknadschef på Norra Timber.

Välinvesterade tillverkningsanläggningar 

Norra Timbers tillverkningsfamilj består nu av tre respekterade sågverk i Kåge, Sävar och Hissmofors, för att inte tala om flera enheter för produkter med mervärde och en unik stolpfabrik.

”Denna sammanslagning gör nu Norra Timber till det klart största träförädlingsföretaget i norra Sverige med en bearbetningskapacitet på över 200 000 m3 per år,” förklarar Erik Eliasson.

Ny marknadsorganisation 

Flera investeringar kommer att göras framåt för att uppnå ytterligare tillväxt genom att driva upp produktionen. Fusionen banar väg för ökade volymer och ett bredare produktsortiment samt ökar kapaciteten för innovation. En ny marknadsorganisation inrättas för närvarande för att tillgodose våra kunders framtida behov.

”När vi fortsätter att investera i vår industrifamilj, tvivlar jag inte på att Norra Timbers kunder kommer att märka en ytterligare förbättring av kvaliteten på våra träprodukter och deras leverans. Vi är stolta över att kunna erbjuda kunderna hållbara produkter i form av kärnved från skogarna i norra Sverige, säger Pär Lärkeryd, VD för Norra Skog.

Om du har några frågor eller vill ha mer information, vänligen kontakta: 
Erik Eliasson, marknadschef Norra Skog,erik.eliasson@norraskog.se , +46 70-628 80 08